Behandlingar som ger huden ett lyft

30 juli 2020 Eva Olsson
Behandlingar som ger huden ett lyft

Har din hy börjat se glåmig och trött ut kan den behandlas med microneedling så att den blir fräsch igen. Förutom att behandlingen gör hudtonen jämnare, blir huden också mjukare. Man kan även behandla rynkor och reducera acneärr.

Behandlingen gör man med 20 st mycket små nålar och ett ämne som heter Micro BTX. Ämnet som är ett gammalt beprövat läkemedel har används i över 20 år är väldigt milt. Ingrediensen består av antioxidanter, vitaminer och Skinbooster. Med den här metoden kan man behandla hela ansiktet, från ögonbryn och runt ögon till överläpp, haka och dekolletage. Även händer kan behandlas. Efter behandlingen kan man få lite rodnad och att gå till arbetet samma dag är inget hinder.

Det finns också en annan metod där man endast använder en nål och går ner på olika djup i huden. Nålen anpassas efter vilken hud man har och vilka resultat man vill uppnå. Med den här metoden kan hudtonen förbättras och rynkor, ärr och bristningar minskas. Behandlingen som kan utföras på alla hudtyper, kan även tillföra vitaminer till huden.

Sedan finns det en metod där man inte använde sig av nålar i behandlingen, utan bara ett ämne som heter PRX-T33. Här kan man behandla bland annat torr hud, rynkor och åldrad hud på hals, dekolletage och händer, men även bristningar och ärr på kroppen. Efter behandlingen som bara tar 1/2 timme, känns huden återfunktad och uppstramad. Carbon peeling är en ytterligare metod som är skonsam och nästan smärtfri. Det gör man med en så kallad lazerpealing som gör huden ren och tar bort döda hudceller. Den reducerar också rynkor och minskar stora porer och även den här behandlingen tar bara 1/2 timme. BB Glow är en behandling som är helt smärtfri och här använder man sig av ett serum. Man kan boka en behandling med microneedling i Borås

Fler nyheter