Byggvagnar köps bäst begagnade

16 maj 2022 Lily Hansen
Begagnade lagervagnar

editorial

Somliga skulle påstå att det köps alldeles för många nya saker här i världen. Istället för att använda sådant som redan är i omlopp nykonsumerar man. Och bidrar således till mer produktion, större klimatavtryck och fler utsläpp i miljön. Det är på många sätt ganska onödigt när det finns begagnade alternativ. Allt från att syskon kan ärva kläder från varandra till att du köper en begagnad lagervagn istället för en ny när det är dags att byta ut era byggvagnar.

Det finns absolut ingenting som säger att ni tvunget måste ha en sprillans ny lagervagn när behovet av just en lagervagn uppstår. Absolut ingenting. Grejen med byggvagnar är att de ofta fyller ett tillfälligt behov vid ett specifikt projekt. Man kanske renoverar en lägenhet eller bygger ett nytt hus. Men när projektet är färdigt har man inte längre någon användning av den där byggvagnen. Vad händer med den då?

 

Begagnade lagervagnar

 

Ett litet kretslopp

Det rimliga är att lagervagnen, istället för att slängas, förpassas till ett annat projekt. Den säljs. Begagnad, alltså. Den får ett nytt syfte och någon som verkligen behöver en lagervagn får användning för den istället. Utan att behöva spendera en hel förmögenhet på en ny lagervagn direkt från fabriken. Vilket såklart är både dyrare och, som konstaterat, sämre för miljön. Det smarta valet är med andra ord att köpa sin bygg- och lagervagn begagnad.

Genom att köpa din lagervagn på “second hand” gör du med andra ord hela planeten en tjänst. Det är förstås inte meningen att du ska klara dig utan en lagervagn, men det behöver som sagt inte heller vara den nyaste. Lagervagnar håller längre än du tror. Och när du är färdig med vagnen i ditt projekt kan du alltid sälja den vidare. Ett fint litet kretslopp. Läs mer om begagnade lagervagnar här: https://www.glasmek.se/begagnat

Fler nyheter