Därför bör ditt inbrottslarm kopplas till en larmcentral

15 februari 2021 william eriksson
Därför bör ditt inbrottslarm kopplas till en larmcentral

Ett ett två är lätt att slå. Hur många munnar har du? En. Hur många näsor har du? En. Hur många ögon har du? Två. Det finns många ramsor och metoder för att lära sig nödnumret som tar oss till vår gemensamma larmcentral. Det tidigare larmnumret 90 000 var ärligt talat lite mer komplicerat.  

När man snabbt behöver bli uppkopplad till en larmcentral för att kalla på ambulans, brandkår eller polis vill man slå ett nummer snabbt och inte behöva fundera på hur många nollor det nu var i det där jäkla telefonnumret.  

Det finns lite olika typer av larmcentraler. Den du såklart tänker på i första hand är antagligen den som du kommer till när du slår 112. Du kanske får syn på ett pågående inbrott eller att det brinner hos grannarna. Ibland tar det dock väldigt lång tid innan utryckningen sker. Att det sker en utryckning överhuvudtaget är dessutom beroende av att någon ringer till larmcentralen i fråga. Tänk om det hade kunnat ske automatiskt istället? 

 

 

Större chans till ett gripande

För dig som har investerat i ett inbrottslarm har de ibland funktionen att de samtidigt som de utlöses även slår harm hos en larmcentral. Ibland har de dock enbart funktionen att orsaka ett öronbedövande oljud, vilket ibland är tillräckligt avskräckande för att skrämma bort tjuvarna.  

Ibland skiter dock tjuvarna i att det tjuter. Det krävs att någon rycker ut för att gripa dem på bar gärning. Det är den fördelen som du får genom ett larm kopplat till en central. Då aktiveras ett larm även där när det går i din lokal. 

En vakt åker ut på en gång och undersöker vad som har hänt och har möjlighet att inkalla förstärkning om det behövs. När ett brott har begåtts är det ofta viktigt att vara på plats snabbt för att ha en större chans att gripa gärningsmännen.

Fler nyheter