Följ dina drömmar, vart ukulelen än tar dig!

18 april 2021 Mikael Barani
Följ dina drömmar, vart ukulelen än tar dig!

När regnet smattrar mot rutan finns det få saker som är lika trevliga som att koka en kopp värmande te, ta fram ett instrument och komponera något nytt med blicken fäst på det typiska aprilvädret. För längtan efter något bättre, i detta fall sommarvärme, har alltid varit en av mänsklighetens största drivkrafter och källor till inspiration.

Vad väntar på dig i framtiden?

Det är just denna vilja att utvecklas och att skapa sig en bättre framtid som får oss att jobba hårt och fokuserat mot ett mål som ibland känns totalt abstrakt. Du har garanterat exempel på detta från ditt eget liv. Saker som du idag tar för givna men som en gång i tiden var nästintill omöjliga att föreställa sig att de kunde bli verklighet.

Kanske är vi bäst på detta när vi är unga, och varken självcensur eller visdom har börjat agera motvikt till dessa drömmar. Då, med de unga årens energi, har vi kraften och tron att kunna rubba berg.

Med tiden blir vi äldre, förvisso även visare, men också mindre benägna att drömma stort. Visst, det finns en ro i att vara nöjd, men ålder kan också bli till en sorts fantasikvävande bindel som hindrar oss från att våga tro på oss själva.
För vem säger att du inte kan packa din resväska, ta med en ukulele och bara åka iväg till Bali för att leva ett nomadiskt liv i ett par månader – eller kanske för en längre tid än så?

Vågar du drömma, och ser du till att skapa en plan, så har du möjligheten till att uppnå mycket av det där som du strävar efter.
Var dock beredd på att arbeta i uppförsbacke till en början. Det är mycket som ska synkas och inte minst kan folk i din omgivning faktiskt försöka dämpa dina drömmar.

Det handlar i dessa fall oftast om rädsla – för vi har alla drömmar, men få vågar göra dem till verklighet.

Fler nyheter