Frossa i vällagad husmanskost i Stockholm

20 juni 2022 william eriksson
Husmanskost Stockholm

editorial

När det är dags att gå ut och äta en välbehövlig lunch eller middag har du många olika matställen att välja bland. Du kan gå ut på en fin restaurang, besöka en korvkiosk eller svänga in med bilen och beställa mat på en drive-in. Det var bara några exempel på olika matställen runt om i landet.

Vad är det då för godsaker man kan beställa när hungern slår till? Det finns mat från hela världen så det är bara att välja och vraka. Pizza, pasta, kyckling, sushi, sallad, hamburgare och korv med bröd är väldigt populärt. Och för att inte tala om god husmanskost som går åt som smör i solsken, speciellt vid lunchtid.

Sugen på läcker husmanskost? 

Visst vattnas det i munnen då du hör ord som pyttipanna, wallenbergare, rotmos, kålpudding, raggmunk med fläsk och köttbullar med lingonsylt? Dessa maträtter och annan traditionell husmanskost kan du tillaga själv hemma hos dig om du vill. Annars kan du besöka en restaurang om det känns mer aktuellt för din del, förslagsvis restauranghubertus.se

Där bjuds det på god och vällagad husmanskost men även A la carte om du är sugen på något annat gott. Det är alltid skönt att beställa något härligt från menyn och slå sig ner i lugn och ro och inta måltiden. Sedan är det bara att resa sig och gå och låta andra ta hand om den tråkiga disken. 

 

Husmanskost Stockholm

 

Är det svårt att tillaga husmanskost på egen hand?

Nej, det är inte speciellt svårt då det finns en hel del halvfabrikat och färdiga produkter som du kan använda. Det går alldeles utmärkt att använda till exempel köpta färdiga köttbullar, färdiglagat rotmos och raggmunk i pulverform som du bara blandar med vatten och steker. Du behöver inte laga allt från grunden om du inte har tid, ork eller lust.

Fler nyheter