Funderar du på att hyra ut din bostad och vill ha trygg hjälp på vägen?

03 mars 2022 Cecilia Olsson
hyra ut din bostad

editorial

Ibland kan det bli aktuellt att hyra ut sin bostad under en kortare eller längre period. Det kan till exempel handla om studier belägna långt utanför pendlingsavstånd, att en jobbmöjlighet har dykt upp på en annan ort eller att det är dags att prova på samboskap med sin partner.

För den som har en riktigt bra bostad så kan det kännas väldigt motigt att släppa den om det återigen skulle bli aktuellt att flytta tillbaka på grund av avslutade studier eller att saker helt enkelt inte blivit som planerat. Då är det bättre att försöka hyra ut bostaden istället för att släppa den.

Det finns hjälp att få om du planerar att hyra ut din bostad

Det kan dock kännas läskigt att hyra ut en bostad som ligger en varmt om hjärtat, speciellt om planen är att återvända till den längre fram. Det kan bland annat vara svårt att veta var det går att hitta en pålitlig hyresgäst samt vilka dokument som är viktiga att fixa fram och skriva på innan hyresgästen flyttar in.

hyra ut din bostad

Att ta professionell hjälp från de som arbetar med att para ihop hyresvärdar med rätt hyresgäster kan göra att det känns betydligt tryggare. Passion for Homes är ett sådant företag och de kan hjälpa hela vägen från start till slut när det blivit dags att hyra ut sin bostad.

Vad gör Passion for Homes?

Passion for Homes tar hand om visningen av den aktuella bostaden och parar ihop hyresvärden med rätt hyresgäst på ett sätt som känns säkert och tryggt. De tar också fram hyresavtal samt gör en bakgrundskoll på hyresgästen.

När det blivit dags för hyresgästen att flytta in så hjälper Passion for Homes till att inspektera bostaden och lämnar sedan ett varsitt komplett inspektionsprotokoll till bägge parter. Gå in på https://www.passionforhomes.se/hyra-ut-din-bostad och läs mer om vad Passion for Homes kan hjälpa till med. 

Fler nyheter