Klassisk dansk design

29 juni 2020 william eriksson
Klassisk dansk design

Le Klint är ett klassiskt begrepp när det gäller design av lampor. Det är en dansk verksamhet som är unik, och lamporna kännetecknas av vackra, veckade skärmar. När Tage Klint 1943 förvandlade sin verksamhet till ett riktigt företag, tog han första steget till att bli en stor och känd lamptillverkare.

Det mest intressanta med företaget är att man faktiskt jobbar hantverksmässigt än i dag. Precis som tidigare sitter det fortfarande skickliga arbetare och viker dessa plisserade skärmar för hand med mycket stor precision. Man laborerar med nya material och former, men själva skärmarna är tidlösa. De ger ett modernt men ändå välbekant intryck.

 

Vackra lampor som passar överallt

Oavsett vilken modell man väljer, är lamporna mycket lättplacerade, och det är genom formen de är häpnadsväckande. Det man tänker på när man nämner Le Klint är vita lampskärmar i plast som är konstfullt utformade, och det finns en rad olika modeller, så att det finns en lampa för varje plats i ditt hem.

Ibland känner man för att förnya inredningen med något nytt och fint. Har du länge haft en Le Klint på din önskelista, ska du absolut beställa en. Gå in på internet på en speciell hemsida för designerlampor, så hittar du säkert någon du skulle vilja ha. Länktips: https://www.lampemesteren.se/le-klint-se/

 

 

Ett lugnt intryck

Det nordiska inredningsidealet med mycket vitt, grått och en sober färgskala ger ett lugnt intryck. Där passar Le Klint lampor utmärkt, för ljuset ingår i den avstressande miljön, där man i godan ro kan sitta och läsa en bok.

Det kan kännas lyxigt med en Le Klint när man vet hur mycket konsthantverk som ligger bakom en sådan lampskärm, men samtidigt är det en enkel stilfullhet som är mycket uppskattad i vår stressiga tillvaro. Det är den känslan av en enkel elegans som är så värdefull hemma.

Fler nyheter