Låt proffsen utföra trädfällning i Skåne

30 april 2022 patrick pettersson
trädfällning Skåne

editorial

Är det inte så att många skånska män tror att de klarar allting själva? I alla fall är det vad många skånska kvinnor skulle påstå att många skånska män själva tycker. Nu är visserligen det här ett resonemang som håller för människor av alla kön och från alla landskap. Folk har en tendens att överskatta sina egna förmågor, oavsett vem de är eller var de kommer ifrån. 

Inte minst när det kommer till trädfällning. Det verkar ju så enkelt. Särskilt trädfällning i Skåne – marken är så platt, vad kan gå snett? Allt. Allt kan gå snett. Även om marken är platt kan det där trädet landa var som helst om du inte vet vad du håller på med. Att fälla ett träd handlar om betydligt mer än att bara såga tills det går av. 

 

trädfällning Skåne

 

Be om hjälp innan du börjar att såga ned trädet på tomten 

Du som har ett besvärligt träd på tomten gör alltså klokt i att ringa in ett proffs. Och var så snäll och gör det innan du själv gett dig på ett amatörmässigt fällningsförsök. Det tar nämligen en liten stund för en riktig arborist att ta sig till din tomt. Och den tiden har du inte, om du stöter på problem halvvägs genom fällningen. Börjar det gå snett kommer det att gå ännu mer snett rätt snabbt. 

Styr du inte trädet med varsam hand kommer det nämligen falla när det själv vill, och landa där det själv vill. Ibland kan det till och med verka som ett träd motstår själva naturlagarna, och faller i en riktning som borde varit helt omöjlig, men så är det inte. Trädet faller enligt gravitationen. Det var din bedömning som var fel. Gör inte fler sådana felbedömningar, utan ring in rätt hjälp med trädfällning i Skåne redan innan du börjar såga. 

Fler nyheter