Några tips på vad man kan tänka på när det är dags att välja ny keps

08 februari 2022 Cecilia Olsson
high5shop

editorial

Kepsar är ofta både sköna och snygga att bära, men de kan också se väldigt olika ut på olika personer. Det man ska tänka på när man köper en ny keps är såklart att hitta en som man tycker ser bra ut och har en färg som man trivs i. Men det finns även ett par till saker som kan vara bra att tänka på för att valet ska bli extra lyckat, nämligen storlek och modell. 

Välj rätt storlek på kepsen

Många kepsar är One Size då de ofta går att justera i bak, men de kan fortfarande ha ett minsta och ett största mått angett. Det är dock inte alla keps-modeller som tillåter justering och vissa kommer i flera storlekar trots att de kan justeras, så vill man ha en keps som sitter perfekt så kan det vara bra att ta reda på vilket mått man har på huvudet. Det allra lättaste sättet är att använda sig av ett måttband, har man inte tillgång till det så kan man istället använda ett snöre som man i sin tur mäter med exempelvis en tumstock eller linjal.

high5shop

Tänk på ansiktsform när det är dags att välja modell

Även ansiktsformen kan vara avgörande för vilken keps som passar bäst på huvudet. Ofta handlar det om att balansera upp modellen med ansiktsformen. Har man till exempel bred käke men en smal panna så kan det vara snyggt att bära en lite bredare keps. Precis som att det kan vara mest passande med en åtsittande keps i slimmad modell om man har bred panna och smal haka. Har man däremot ett ovalt ansikte så brukar de allra flesta keps-modeller passa.

Modeller och storlekar för alla mått och ansiktsformer

High5shop.se är en webbutik som specialiserat sig på kepsar, mössor och hattar. Det gör att de har ett brett utbud av olika keps-modeller av hög kvalitet. På https://high5shop.se/ finns hela sortimentet. 

Fler nyheter