Nappaläder är mjukt, följsamt och användbart

21 oktober 2021 Cecilia Olsson
Nappaläder är mjukt, följsamt och användbart

editorial

Läder är ett fantastiskt material som kan användas till väldigt mycket. Vanliga användningsområden är till exempel till skor, skärp, jackor och möbler. Läder har en förmåga att åldras vackert, åtminstone om man tar hand om det väl. Dessutom är det väldigt tåligt och slitstarkt. Ytterligare en fördel med läder är att det är vattenavstötande vilket gör det perfekt att använda till skor och jackor. Det krävs dock att man vårdar lädret för att det ska behålla sina fantastiska funktioner. Det görs främst genom att man smörjer det med jämna mellanrum så att det inte torkar. 

Nappa är en typ av skinn/läder

Nappa är en typ av skinn som utvecklades av Emanuel Manasse i Napa Valley, Kalifornien under slutet av 1800-talet. Namnet kommer alltså från platsen där han utvecklade skinnet. Nappaläder består av djurhudens narvsida (utsidan på huden) och är ospaltat (vilket betyder att det inte har gjorts tunnare). Det är framförallt vanligt att använda nappaläder vid tillverkning av jackor, skor, handväskor och skinnmöbler.

De stora fördelarna med Nappa är att det är mycket mjukt, följsamt och skrynklar inte. Det har dessutom en rätt så slitstark och motståndskraftig yta. Nappaläder är en lädertyp som åldras väldigt vackert eftersom det med tiden utvecklar en patina och därmed får en ”vintage look”.

Köp Nappa från en butik som erbjuder kvalitet samt tar ansvar

Söker man Nappaläder av hög kvalitet så kan man titta på sortimentet hos Leather House. De erbjuder skinn (vilket i regel är hud från små djur), läder (vilket oftast är hudar från stora djur), Nappa, mocka och mycket mer i sitt sortiment. Man kan även hitta användbara tillbehör som till exempel tryckknappar, nålar, sytråd, spännen och färg samt produkter som är effektiva när man vill vårda sitt läder. Leather House är dessutom en ansvarsfull butik som tar miljömedvetna val. 

Fler nyheter