Om du letar pumpar eller pumpservice Skellefteå

22 november 2022 Staffan Ehrlin

editorial

Om du letar pumpar eller pumpservice Skellefteå

Pumpar har varit en stor del av den tillverkningsindustri som varit aktiv i Sverige under en lång tid. Det finns en rad olika typer av pumpar och jag tänkte att vi i den här artikeln ska utforska de pumpar som går under benämningen kolvpumpar.

Kolvpumpar används i en mängd olika tillämpningar, bland annat i industriella maskiner och processer. Beroende på tillämpningen kan olika typer av kolvpumpar användas beroende på viskositeten hos den vätska som ska pumpas. De två vanligaste typerna av kolvpumpar är låg- till medelviskositet och medel- till högviskositet . Pumpar med låg till medelhög viskositet omfattar pumpar med två kulor, fyra kulor och roterande kolvpump. Dessa pumpar används vanligtvis i tillämpningar som kräver en lägre tryckökning över pumpen.

Kolvpumpen med fyra kulor är konstruerad för att pumpa vätskor med mycket högre viskositet än pumpen med två kulor. Denna pumpen har två kolvar som rör sig i motsatt riktning och används vanligtvis för att pumpa vätskor med hög viskositet som olja eller sirap. Med andra ord lämplig för livsmedelsindustrin och oljeindustrin.

pumpservice - pumpar Skellefteå

Vad är en extruder?

Extrudrar är en typ av kolvpump som är utformad för att pumpa material med mycket hög viskositet, t.ex. pastor eller deg. Dessa pumpar fungerar genom att använda en skruvmekanism inuti pumpen för att förflyttar materialet genom pumpen. Den här typen av pump används vanligtvis vid livsmedelsbearbetning, tryckning och andra tillämpningar med hög viskositet

När man servar en kolvpump är det viktigt att tänka på vilka delar som ingår i underhållet. Typiskt för dessa pumpar är cylinderfoder, styrringar, cylinderhuvuden, ventiluppsättningar, kolvar och tätningar. Var och en av dessa komponenter måste underhållas på rätt sätt för att säkerställa följande: Pumpen har maximal effektivitet, längsta livslängd och uppfyller säkerhetsbestämmelserna

Sammanfattningsvis är kolvpumpar ett utmärkt val för ett stort antal industrier på grund av deras mångsidighet och hållbarhet. Även om de kräver regelbundet underhåll för att säkerställa långsiktig prestanda är belöningen väl värd det i form av tillförlitlighet och kostnadsbesparingar. Kolla med en firma med lång erfarenhet från området när det är dags, exempelvis https://www.pump-pyrolysteknik.se/pumpservice-skelleftea/.

Fler nyheter