Skola i Svedala bryr sig om ditt barn

26 april 2022 william eriksson
skola svedala

editorial

Den som längtar efter en pedagogik där man tar hänsyn till barnet på högsta nivå kan läsa vidare här. Här kommer det pratas om en pedagogik som heter I Ur och Skur. Det vill säga att man är utomhus mest hela tiden. Då finns det inget som heter dåligt väder. Men en del kan ha urusla kläder. 

Det gäller att vara klädd för att kunna möta de olika väderlekar som bjuds på i Sverige. Det växlar som bekant, ibland med kort varsel. Ett barn som är mätt, i trygga händer och rätt klädd kan ta till vara på de möjligheter som erbjuds när man är ute hela dagarna. 

Friluftsliv som lärande

För att alla barn ska kunna våga vara nyfikna, och därmed få möjlighet att lära sig saker genom egna erfarenheter, krävs det att man använder sig av ett medvetet ledarskap. Det blir en upplevelsebaserad inlärning. På så sätt stannar informationen bättre kvar. Den blir till nytta hela livet. 

Att ta vara på vad naturen har att ge när det gäller livet är en ynnest att få vara med om. Studerar man naturen noga ser man att den återspeglar det mesta som kan hända. Det är ett ständigt skapande som pågår. År ut och år in. Det tar aldrig slut, men det kan förändras. Ibland mer än man vill.  

 

skola svedala

Att nå läroplanen i naturen

Vill man hitta en skola i Svedala är det bra att åka runt och titta på hur det ser ut. Det är vanligt att barnen tillbringar mesta tiden ute. Självklart får man vara inne, men det är i samklang med naturen som de små barnen utvecklas bäst och mest. Det finns en igenkännande faktor. 

Alla friskolor har sin egen nisch. Här är en som fokuserar på naturligt lärande. Detta hittar man på en skola i svedala.

Fler nyheter