Trots regnet med Taxi Helsingborg

31 oktober 2020 Mikael Barani
Trots regnet med Taxi Helsingborg

Regnet smattrar mot fönsterrutan och världen där utanför ser grå och trist ut. Det ligger liksom som en slöja över tillvaron och man frågar sig själv hur man någonsin ska kunna orka få något gjort i detta väder. Speciellt eftersom man faktiskt också behöver ge sig av ut i hällregnet för att göra ärenden.
Det kan ju trots allt vara värt att ringa Taxi Helsingborg för att i varje fall göra så att alla dessa uppdrag känns lite lättare.

En färd ut mörkret

Att det är höst i allra högsta grad är vi alla sedan länge varse om. Än så länge så finns minusgraderna bara högst upp i landet med det är som bekant bara en tidsfråga innan temperaturen börjar krypa mot frostiga nätter även i mellersta Sverige. Skönt då att alla helgons dag snart stundar med sitt fokus på ljus och värme. Kort därefter börjar ju julsäsongen och det är då det blir riktigt festligt.

För när man lever i den kalla och mörka nord så blir ljuset så otroligt viktigt. Inte bara av ren nödvändighet – större delen av dagen ser man inte något utan gatubelysning – utan också för att tillvaron blir mysig. Det är otroligt fint när alla ljus och lampor ställs fram i fönstren. Livet känns liksom lite lättare då.
Egentligen borde ljusfesten fortsätta även efter julen, det är trots allt mörkt fortfarande i ett par månader. Av någon anledning så är det kutym att slänga ut ljusen tillsammans med julen.

Nåja, det är som sagt tid kvar tills vi – förhoppningsvis – får de där minusgraderna som ger oss en rejäl och snöig vinter. Just idag handlar det om regn och hur man ska överleva att ta sig ut utan att bli totalt dränkt i det hav som faller ned från himlen. 
Kanske är den där taxin inte en så dålig idé ändå.

Fler nyheter