3PL var definitivt bästa lösningen för mig

05 december 2022 Staffan Ehrlin

editorial

3PL var definitivt bästa lösningen för mig

När det var dags för mitt företag att skala upp, blev jag medveten om hur logistik påverkade mitt företag och mitt resultat. Jag ville undvika att köpa in dyra lastbilar och anställa chaufförer. Jag visste ju inget om logistik, jag ville bara få ut mina varor till mina kunder.

Så jag började titta runt lite på vad olika logistikföretag kunde hjälpa mig med. Det var då jag hittade 3PL-leverantörer (tredjepartslogistik). 3PL-företag hjälper små företag som mitt genom att tillhandahålla egna lastbilar och förare för inrikes, internationella och gränsöverskridande transporter. 3PL-företag erbjuder också många andra tjänster, t.ex. hantering av tullhandlingar, fraktspedition, hantering av lager och lagerkontroller, spårning av transporter och omvänd logistik. 3PLs kan även hjälpa till med att planera den mest kostnadseffektiva rutten för varje leverans.

3PL

Oron försvann över en natt

Med 3PL behövde jag inte oroa mig för någonting – de kunde sköta allt åt mig. 3PLs gjorde det möjligt för min verksamhet att växa snabbt och effektivt utan några av de problem som är förknippade med hantera min egen logistik. 3PL-företag gav mig den sinnesro som jag behövde för att kunna fokusera på att utveckla mitt företag.

Om du, precis som jag, är ett litet företag och behöver hjälp med din logistik kan 3PL-leverantörer vara en bra resurs. De kan tillhandahålla alla de tjänster du behöver för att lyckas, samtidigt som de sparar tid och pengar. 3PL-leverantörer kan vara nyckeln till att frigöra ditt företags potential. Det finns en del företag som sysslar med 3PL så det lönar sig att kolla runt lite innan man bestämmer sig för en partner. Jag tyckte Hillmers Logistik erbjöd bäst lösningar för mig.

 

Jag rekommenderar starkt att du tar en titt på 3PL-leverantörer om du letar efter ett effektivt och kostnadseffektivt sätt att hantera dina logistikbehov. 3

Fler nyheter