Regler när du ska bygga attefallshus

27 maj 2020
Jenny Olsson
Regler när du ska bygga attefallshus

Ett attefallshus ger många möjligheter. Inte nog med att attefallshus kan användas för att skapa mer bostadsyta kan de användas som en helt självständig byggnad med kök och toalett. Genom att bygga ett attefallshus får man en helt avskild byggnad som kan användas för övernattande gäster eller som tonårsrum för barnen som vill ha en mer egen avdelning.

Ett attefallshus är ett bra sätt att skaffa mer bostadsyta utan att behöva bygga ut själva huset. Idag finns många olika alternativ när man ska bygga ett attefallshus.

Många leverantörer levererar huset i enkla moduler som gör att den normalhändiga själv kan montera ihop det på bara några dagar. För den som vill göra mycket av jobbet själv kan bygga från lösvirke eller ta in hantverkare som gör hela jobbet. Att bygga från lösvirke tar oftast lite längre tid men kan också bli billigare om man kan göra en del av momenten själv. 

 

När man bygger ett attefallshus eller köper ett färdigt modulhus kan man välja olika storlekar och med olika många rum. Vissa väljer kanske ett rum med badrum och ett sovloft medan andra vill ha tre rum. Vad man väljer beror helt på hur det ska användas.

Man ska tänka på att eftersom attefallshuset också kan användas som självständig byggnad kan man också hyra ut det om man senare inte skulle vara i behov av ytan. Med rätt möblering kan attefallshusen bli riktigt rymliga och fungera perfekt för ett ensamhushåll. 

När man ska bygga attefallshus finns såklart en del attefallshus regler att förhålla sig till. Om du vill läsa in dig lite på ämnet finns en bra sida som heter hus-bloggaren.se. Här har de samlat massor av bra information som man kan läsa när man går i tankarna att bygga ett attefallshus. Här går de igenom vad som krävs när man ska bygga ett attefallshus och man hittar massor med matnyttig information. 

Fler nyheter